Sidan innehåller annonslänkar
Akademius

Akademius Grattis, ni ska bli föräldrar : Praktisk guide till barnets tre första år

Begränsat antal - Lagerstatus
Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

Beställ Akademius Grattis, ni ska bli föräldrar : Praktisk guide till barnets tre första år på nätet redan idag. Jämför produter på nätet innan köpet så kan man spara mycket pengar och även få eventuell rabatt. Här har vi samlat mer information om produkten Akademius Grattis, ni ska bli föräldrar : Praktisk guide till barnets tre första år inom kategorin Böcker Pockets.

Kategori: Böcker Pockets
Artikelnummer: 27405809
Visa fler

Från kunskapsbanken

Animal

Animal är den amerikanska sångerskan Keshas debutalbum. Det släpptes 1 januari 2010 av RCA Records. Kesha samarbetade med en rad producenter och låtskrivare, bland annat Dr. Luke och Max Martin. Textmässigt så handlar majoriteten av låtarna om hennes upplevelser av kärlek och killar.

Svenska

Svenska (svenska ) är ett östnordiskt språk som talas av ungefär tio miljoner personer främst i Sverige där språket har en dominant ställning som huvudspråk, men även som det ena nationalspråket i Finland och som enda officiella språk på Åland. I övriga Finland talas det som modersmål framförallt i de finlandssvenska kustområdena i Österbotten, Åboland och Nyland. En liten minoritet svenskspråkiga finns även i Estland. Svenska är nära besläktat och i hög grad ömsesidigt begripligt med danska och norska. De andra nordiska språken, isländska och färöiska, är mindre ömsesidigt begripliga med svenska. Liksom de övriga nordiska språken härstammar svenskan från en gren av fornnordiska, vilket var det språk som talades av de germanska folken i Skandinavien. Rikssvenska, eller standardsvenska, är det standardspråk som i Sverige sedan 1800-talet utvecklats ur mellansvenska dialekter och var väletablerad vid början av 1900-talet. Det finlandssvenska standardspråket, högsvenskan, har ett eget språkvårdsorgan, som dock strävar efter att hålla skillnaden till rikssvenskan liten. Regionala varianter med rötter i äldre lokala dialekter talas fortfarande, även i mindre utsträckning mer särpräglade dialekter. De är inte direkt hotade av språkdöd, men har varit på tillbakagång sedan början av 1900-talet, trots att många är välutforskade och att användningen idag inte längre motarbetas. Den vanligaste ordföljden i svenska är subjekt-verb-objekt, även om detta kan variera i vissa typer av fraser. Svenskans formlära har förhållandevis få böjningar. Det finns två grammatiska genus och två kasus och substantiv böjs även i numerus, ental och flertal. Adjektiven kan kompareras och böjs också enligt genus, numerus och bestämdhet. Bestämd och obestämd form på substantiv markeras främst genom suffix, ändelser, och kan komplementeras med artiklar. Prosodin, ordmelodin, innehåller betoning och även vissa tonala drag. Svenskan har en förhållandevis stor mängd vokaler och utmärks genom ett väldigt variationsrikt fonem i det så kallade sje-ljudet.

Republic

För fartyget, se S/S Republic.Republic är ett studioalbum från 1993 av New Order. Det hade gått fyra år sedan bandets senaste albumsläpp, och det var många som undrade om de fortfarande arbetade tillsammans då bandet bråkade oerhört mycket under det tidiga 1990-talet. Vilket även speglar albumet. Något som ofta varit starkt förknippat med både Joy Division och New Order har varit Peter Hooks basgångar som varit väldigt framträdande och använts på flera låtar som en leadgitarrist. Det saknas på stora delar av Republic och vissa fans ser snarare skivan som ett soloprojekt av sångaren och gitarristen Bernard Sumner.

Street

Street kan syfta på: Street (skating) – en typ av skateboardåkning

Arc

Arc kan avse: ARC – en årlig tävling för segelbåtar, se Atlantic Rally for Cruisers Arc (Neil Young) – ett album av Neil Young ARC Aging Research Center En avdeling i Karolinska institutet för forskning av åldring ARC Advanced Recon Commander en typ av Star Wars soldat använd av the Grand Army of the Republic i klonkrigen.

Storytel

Storytel är ett svenskt noterat företag och bokförlag, vars affärsidé är att erbjuda tjänsten strömning över Internet för att lyssna på ljudböcker i mobilen. Användarna betalar en månadsavgift och får fri tillgång till de ljudböcker och e-böcker som finns i tjänsten.