Air Wick

Air Wick Botanica Doftpinnar Island Rose 80 ml

Begränsat antal - Lagerstatus
Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

Beställ Air Wick Botanica Doftpinnar Island Rose 80 ml på nätet redan idag. Jämför produter på nätet innan köpet så kan man spara mycket pengar och även få eventuell rabatt. Här har vi samlat mer information om produkten Air Wick Botanica Doftpinnar Island Rose 80 ml inom kategorin Doftljus doftpinnar.

Kategori: Doftljus doftpinnar
Artikelnummer: 27406171
Visa fler

Från kunskapsbanken

Voltaire

För musikern, se Voltaire (musiker).François-Marie Arouet (franska: [fʁɑ̃swa maʁi aʁwɛ], mer känd under författarnamnet Voltaire), född 21 november 1694 i Paris, död 30 maj 1778 i Paris, var en fransk författare, deist och upplysningsfilosof. Han skrev skådespel och dikter i enlighet med samtidens preferenser samtidigt som han sågs som en av världslitteraturens skickligaste polemiker. Voltaire anslöt sig till kampen mot religiös intolerans, mot politiskt förtryck, och mot okunnighet och fördomar på alla områden. Han presenterade brittiska vetenskapsmän, som Isaac Newton, för den franska publiken och informerade fransmännen om Englands religionsfrihet, tryckfrihet och styrelsesätt. Han var ledamot av Franska akademien 1746–1778 och en av sin tids mest inflytelserika personer.

Rosenrot

Denna artikel handlar om växten rosenrot. För musikalbumet med samma namn, se Rosenrot (musikalbum). För singeln med samma namn, se Rosenrot (singel).Rosenrot (Rhodiola rosea, tidigare Sedum rosea) är en art i familjen fetbladsväxter. Arten förekommer i norra Europa, Pyrenéerna till Karpaterna, norra Asien, östra Nordamerika och Grönland. I Sverige är den vanlig i fjällen, men förekommer i mindre utsträckning även i Hälsingland, Norrbotten och Bohuslän. Den har fått sitt namn eftersom roten luktar som rosor. Några varieteter kan urskiljas: var. rosea - blir 20-30 cm hög. Bladen är 0,7-1,2 cm långa och fint tandade. Blomställningen är kvastlik och kronbladen gröngula.var. microphylla - blir 10-16 cm hög. Bladen är ca 3,5 cm långa, hela eller med få tänder mot spetsen. Blomställningen är huvudlik och kronbladen är gula.

0

År 0 är ett årtal som enligt traditionell årtalsform inte existerar. År 1 e.Kr. enligt den Gregorianska kalendern följer direkt efter år 1 f.Kr.. Enligt ISO-standarden för datum- och tidsangivelser (ISO 8601) som även tillåter negativa årtal, finns dock år 0000 som motsvarar det år som traditionellt betecknas år 1 f.Kr, och år -1 betecknar år 2 f.Kr. Astronomer har länge använt detta sätt att räkna årtal på, så ISO-8601-åren kallas ibland astronomiska årtal; dock brukar astronomerna hoppa över de inledande nollorna och bara använda så många siffror som behövs. Ett förslag till kalenderreform som tillkommit av andra skäl är Holocen-eran (HE). HE följer ISO:s standard genom att lägga 10 000 år till den traditionella årtalsformen. Följande tidsaxel visar på frånvaron av år 0. Varje ruta är ett år, gränslinjen mellan rutorna är nyåret. Mellan ruta [1 f.Kr.] och [1 e.Kr.] finns alltså inget år. Frånvaron av år 0 innebär bland annat att man måste tänka sig för om man vill fira ett jubileum av en äldre historisk händelse. Den som exempelvis ville fira 2 500-årsjubileet av slaget vid Marathon, år 490 f.Kr. kunde då inte göra det år 2010, utan först år 2011. Detta framgår tydligt om man i stället daterar slaget enligt ISO-standarden; då inföll det nämligen år -0489. En förklaring till varför år noll inte funnits i traditionell årsräkning är att årtal från början är ordningstal: det första året efter Jesus födelse, det andra året ..., och så vidare. Man kan jämföra med hur den svenska kungalängden numreras, exempelvis Gustav den förste, Gustav den andre; så kommer man så småningom till Gustaf V och Gustaf VI. Man säger inte att Gustav Vasa var Gustav den nollte, eller att den trettioförsta december följs av den nollte januari. Även månader och dagar i datum är ordningstal, till skillnad från vanliga klockslag där i stället passerat antal enheter anges.

Olivia

Kvinnonamnet Olivia kommer, liksom troligen den manliga motsvarigheten Oliver, av det latinska ordet för olivträd. Namnet har använts i Sverige sedan 1700-talet. Namnet klättrade snabbt uppåt på topplistan under 1990-talet och numera, år 2013, var det det åttonde vanligaste namnet för nyfödda. 31 december 2013 fanns det totalt 19874 kvinnor i Sverige med namnet Olivia varav 10311 med det som tilltalsnamn. 31 december 2013 fanns det 4 män med förnamnet Olivia. Namnsdag: 15 april.