Sidan innehåller annonslänkar
Solgar

Solgar Vitamin D3 2200 IU 100kaps

Begränsat antal - Lagerstatus
Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

Solgar Vitamin D3 är en premiumformula som tillför D-vitamin i den form som är enklast för kroppen att använda – D3. Fördelarna med det s.k. solskensvitaminet som stärker ett optimalt välbefinnande är otaliga och väldokumenterade, men det är särskilt bra för immunsystemets och skelettets hälsa. D-vitamin är ett fettlösligt vitamin som behövs för att främja kalciumupptaget, vilket hjälper till att underhålla ett friskt skelett och friska tänder. Det erhålls från solljuset eller föda rik på D-vitamin – men mer än en miljard människor i världen har mycket låga nivåer av D-vitamin. Att ta kosttillskott med D-vitamin, tillsammans med en ändrad kost och livsstil, är ett bra sätt att fylla på lagren, särskilt under vinterhalvåret.Denna premiumprodukt är en av Solgars sortiment av D3-formuleringar och finns i flera olika doser och former. En dos om en om dagen bidrar till• normalt fungerande immunsystem• underhåll av normalt skelett och normala tänder• normalt upptag av kalcium och fosfor• normala kalciumnivåer i blodet• underhållet av normal muskelfunktion100 Kapslar
Solgar Vitamin D3 2200 IU 100kaps


Jämför produkt Solgar Vitamin D3 2200 IU 100kaps online innan du handlar. Det kan vara värt att undersöka och se vilka återförsäljare som möjligtvis har pressat priset och kanske erbjuder en rabatt på just din vara. Vi har samlat nödvändig information om produkten Solgar Vitamin D3 2200 IU 100kaps i kategorin Kosttillskott här hos oss.

Kategori: Kosttillskott
Artikelnummer: 2714-133-0100

Från kunskapsbanken

Premium

Premium kan avse: Premium Publishing – ett bokförlag. Premium (bensin) – en tidigare beteckning på oktantal för bensin Renault Premium – lastbil Premium Rush – en amerikansk långfilm från 2012 Premium – andra steget i en affärsmodell, se Freemium

Biotin

Biotin eller vitamin B7 (tidigare även vitamin H) är ett vattenlösligt vitamin som medverkar vid cellernas karboxyleringsprocesser och katalyserar syntesen av fettsyror och hemoglobin. Det är även viktigt för nedbrytning av energireserven glykogen. Det aktiverar bakteriebekämpande enzymer. Biotin kan bildas av tarmfloran om den är frisk. Det finns i nästan alla livsmedel, men särskilt mycket i lever, havregryn, vetegryn och ägg. Vissa livsmedel och ämnen kan hämma upptag eller produktion av biotin, främst rå äggvita och pantotensyra (vitamin B5). Enligt svenska Livsmedelsverket ger en varierad kost runt 40 µg biotin per dag, men det finns inget rekommenderat dagligt intag. Amerikanska National Center for Biotechnology Information ger 30 µg per dag som adekvat och säkert intag, men data saknas för att kunna ge specifika rekommendationer baserat på kön och ålder.Skadlig biotinbrist är mycket ovanlig men kan drabba gravida och personer som äter ensidig kost kan drabbas, särskilt personer som äter rå äggvita dagligen under flera månader. Det kan också drabba personer med vissa ärftliga metaboliska nedsättningar. Brist kan leda till neurologiska problem som känselstörningar, depression och hallucinationer, och vid mer akut brist eksem, håravfall och förtunnade naglar. Det finns inga kända fall av överdosering. Djurförsök antyder att åtminstone tio gånger den normala dosen är säker.