NIOD

NIOD Core Multi-Molecular Hyaluronic Complex Serum 15 ml

Begränsat antal - Lagerstatus
Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

MMHC är en multi-dimensionell produkt med topikal återfuktande effekt. Detta avanceradeserum kombinerar 15 olika former av hyaluronsyrasom hjälper hudytan att plumpar, slätar utoch gör huden mjukare.Användning Rekommenderas som en del utav NIODS core-produkter och användstillsammans med Copper Amino Isolate Serum (CAIS). Om CAIS användes,applicera CAIS efter rengöring, följt av Multi-Molecular Hyaluronic Complex(MMHC).Om det används separat, applicera MMHC efter rengöring och innanefterföljande produkter. Applicera en liten mängd över hela ansiktetOBS. MMHC förbättrar effekten av efterföljande hudvårdsprodukter.15ml
NIOD Core Multi-Molecular Hyaluronic Complex Serum 15 ml


Beställ NIOD Core Multi-Molecular Hyaluronic Complex Serum 15 ml på nätet redan idag. Jämför produter på nätet innan köpet så kan man spara mycket pengar och även få eventuell rabatt. Här har vi samlat mer information om produkten NIOD Core Multi-Molecular Hyaluronic Complex Serum 15 ml inom kategorin Serum.

Kategori: Serum
Artikelnummer: 2213-115-0015
Visa fler

Från kunskapsbanken

Nicorette

Nicorette är varunamnet på ett läkemedel innehållande nikotin för behandling av tobaksberoende. Nicorette var världens första medicinska produkt för rökavvänjning. Nikotintuggummit Nicorette utvecklades av Ove Fernö på Leo Läkemedel AB i Helsingborg, efter ett förslag från de båda läkarna Stefan Lichtneckert och Claes Lundgren på fysiologiska institutionen vid Lunds universitet. Dessa föreslog utveckling av en ren nikotinprodukt att använda där påtvingad rökfrihet, till exempel på ubåtar, försvårade personalens koncentrationsförmåga och skapade irritation. Nicorette verkar genom att ersätta en del av det nikotin rökaren tidigare fick från tobaksröken. Därmed kan röksug och abstinenssymptom lindras medan man arbetar bort det beteendemässiga beroendet av rökning. Därefter kan behandlingen med Nicorette successivt minskas. Utvecklingen av Nicorette började i slutet av 1960-talet, men dåvarande Socialstyrelsens läkemedelsavdelning tvekade att godkänna produkten som läkemedel eftersom rökning inte betraktades som en sjukdom. Man var också tveksam till att tillhandahålla nikotin i ren form, och ett tuggummi var en för myndigheten ny administreringsform för läkemedel. Nicorette godkändes därför i Schweiz som första land år 1978, och först år 1981 i Sverige som ett receptbelagt läkemedel. Nicorette blev receptfritt i Sverige år 1990 och nikotinläkemedlen fick som första läkemedel säljas utanför apotek år 2008. Nicorette är nu ett världsledande rökavvänjningsmedel som är godkänt i ett 80-tal länder. Nicorette tuggummi har följts av en rad andra beredningsformer för rökavvänjning med samma varumärke: Nicorette depotplåster, Nicorette Inhaler, Nicorette Microtab och Nicorette nässpray. Nicorette tillverkas fortfarande av Helsingborgsföretaget som nu heter McNeil AB och ingår i Johnson & Johnson-koncernen.

0

År 0 är ett årtal som enligt traditionell årtalsform inte existerar. År 1 e.Kr. enligt den Gregorianska kalendern följer direkt efter år 1 f.Kr.. Enligt ISO-standarden för datum- och tidsangivelser (ISO 8601) som även tillåter negativa årtal, finns dock år 0000 som motsvarar det år som traditionellt betecknas år 1 f.Kr, och år -1 betecknar år 2 f.Kr. Astronomer har länge använt detta sätt att räkna årtal på, så ISO-8601-åren kallas ibland astronomiska årtal; dock brukar astronomerna hoppa över de inledande nollorna och bara använda så många siffror som behövs. Ett förslag till kalenderreform som tillkommit av andra skäl är Holocen-eran (HE). HE följer ISO:s standard genom att lägga 10 000 år till den traditionella årtalsformen. Följande tidsaxel visar på frånvaron av år 0. Varje ruta är ett år, gränslinjen mellan rutorna är nyåret. Mellan ruta [1 f.Kr.] och [1 e.Kr.] finns alltså inget år. Frånvaron av år 0 innebär bland annat att man måste tänka sig för om man vill fira ett jubileum av en äldre historisk händelse. Den som exempelvis ville fira 2 500-årsjubileet av slaget vid Marathon, år 490 f.Kr. kunde då inte göra det år 2010, utan först år 2011. Detta framgår tydligt om man i stället daterar slaget enligt ISO-standarden; då inföll det nämligen år -0489. En förklaring till varför år noll inte funnits i traditionell årsräkning är att årtal från början är ordningstal: det första året efter Jesus födelse, det andra året ..., och så vidare. Man kan jämföra med hur den svenska kungalängden numreras, exempelvis Gustav den förste, Gustav den andre; så kommer man så småningom till Gustaf V och Gustaf VI. Man säger inte att Gustav Vasa var Gustav den nollte, eller att den trettioförsta december följs av den nollte januari. Även månader och dagar i datum är ordningstal, till skillnad från vanliga klockslag där i stället passerat antal enheter anges.