Carbomix

Carbomix 25 gram Granulat till oral suspension

Begränsat antal - Lagerstatus
Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

Beställ Carbomix 25 gram Granulat till oral suspension på nätet redan idag. Jämför produter på nätet innan köpet så kan man spara mycket pengar och även få eventuell rabatt. Här har vi samlat mer information om produkten Carbomix 25 gram Granulat till oral suspension inom kategorin Förgiftning.

Kategori: Förgiftning
Artikelnummer: 397323

Från kunskapsbanken

Oral

Oral kan syfta på: Oral – något som har att göra med mun Oral galvanism – en obekräftad teori att tandfyllningar skulle fungera som ett galvaniskt element Oral kirurgi – diagnos och kirurgisk behandling av problem i munhålan Oral lösning – inom farmacin en beredningsform av läkemedel Oral mucosit – en inflammation och sårbildning av munslemhinnan Oral protetik – ersättning av förlorad mjuk- och hårdvävnad i munhålan Oralsex – sexuellt umgänge där könsorganen stimuleras med mun och tunga Oral vokal – den "vanliga" vokalen utan nasalisering ORS (Oral Rehydration Salts) – rekommenderad vätskeersättning att användas vid dehydrering Oral (stad) – en ort i Kazakstan Oral (berg i Indien) – ett berg i delstaten Jammu och Kashmir Oral Roberts (1918–2009), en amerikansk tv-predikant Oral Roberts University – ett karismatiskt, kristet universitet i Tulsa, Oklahoma

0

År 0 är ett årtal som enligt traditionell årtalsform inte existerar. År 1 e.Kr. enligt den Gregorianska kalendern följer direkt efter år 1 f.Kr.. Enligt ISO-standarden för datum- och tidsangivelser (ISO 8601) som även tillåter negativa årtal, finns dock år 0000 som motsvarar det år som traditionellt betecknas år 1 f.Kr, och år -1 betecknar år 2 f.Kr. Astronomer har länge använt detta sätt att räkna årtal på, så ISO-8601-åren kallas ibland astronomiska årtal; dock brukar astronomerna hoppa över de inledande nollorna och bara använda så många siffror som behövs. Ett förslag till kalenderreform som tillkommit av andra skäl är Holocen-eran (HE). HE följer ISO:s standard genom att lägga 10 000 år till den traditionella årtalsformen. Följande tidsaxel visar på frånvaron av år 0. Varje ruta är ett år, gränslinjen mellan rutorna är nyåret. Mellan ruta [1 f.Kr.] och [1 e.Kr.] finns alltså inget år. Frånvaron av år 0 innebär bland annat att man måste tänka sig för om man vill fira ett jubileum av en äldre historisk händelse. Den som exempelvis ville fira 2 500-årsjubileet av slaget vid Marathon, år 490 f.Kr. kunde då inte göra det år 2010, utan först år 2011. Detta framgår tydligt om man i stället daterar slaget enligt ISO-standarden; då inföll det nämligen år -0489. En förklaring till varför år noll inte funnits i traditionell årsräkning är att årtal från början är ordningstal: det första året efter Jesus födelse, det andra året ..., och så vidare. Man kan jämföra med hur den svenska kungalängden numreras, exempelvis Gustav den förste, Gustav den andre; så kommer man så småningom till Gustaf V och Gustaf VI. Man säger inte att Gustav Vasa var Gustav den nollte, eller att den trettioförsta december följs av den nollte januari. Även månader och dagar i datum är ordningstal, till skillnad från vanliga klockslag där i stället passerat antal enheter anges.