Briogeo

Briogeo Blossom & Bloom Ginseng + Biotin Volumizing Shampoo 236 ml

Begränsat antal - Lagerstatus
Visa prisuppgifter

Läs mer och köp

Passar För tunt och/eller fint hår.Stärkande volymschampo med ginseng, biotin och vitamin B5. Maltodextrin (naturlig sockerstärkelse) separerar håret så det känns tjockare och fylligare. En sulfatfri formula rengör håret utan att torka ut det.Användning Applicera i vått hår och hårbotten. Löddra upp och skölj. För bästa resultat, avsluta med Blossom & Bloom™ Ginseng + Biotin Volumizing-balsam.Varning Endast för utvärtes bruk.236ml
Briogeo Blossom & Bloom Ginseng + Biotin Volumizing Shampoo 236 ml


Beställ Briogeo Blossom & Bloom Ginseng + Biotin Volumizing Shampoo 236 ml på nätet redan idag. Jämför produter på nätet innan köpet så kan man spara mycket pengar och även få eventuell rabatt. Här har vi samlat mer information om produkten Briogeo Blossom & Bloom Ginseng + Biotin Volumizing Shampoo 236 ml inom kategorin Shampoo.

Kategori: Shampoo
Artikelnummer: 2412-103-0237
Visa fler

Från kunskapsbanken

Blossom

Blossom är en amerikansk situationskomedi TV-serie som sändes på NBC mellan 1990 och 1995 (5 säsonger, 114 avsnitt). Serien skapades av Don Reo. Serien har sänts i svensk TV i flera omgångar.

Biotin

Biotin eller vitamin B7 (tidigare även vitamin H) är ett vattenlösligt vitamin som medverkar vid cellernas karboxyleringsprocesser och katalyserar syntesen av fettsyror och hemoglobin. Det är även viktigt för nedbrytning av energireserven glykogen. Det aktiverar bakteriebekämpande enzymer. Biotin kan bildas av tarmfloran om den är frisk. Det finns i nästan alla livsmedel, men särskilt mycket i lever, havregryn, vetegryn och ägg. Vissa livsmedel och ämnen kan hämma upptag eller produktion av biotin, främst rå äggvita och pantotensyra (vitamin B5). Enligt svenska Livsmedelsverket ger en varierad kost runt 40 µg biotin per dag, men det finns inget rekommenderat dagligt intag. Amerikanska National Center for Biotechnology Information ger 30 µg per dag som adekvat och säkert intag, men data saknas för att kunna ge specifika rekommendationer baserat på kön och ålder.Skadlig biotinbrist är mycket ovanlig men kan drabba gravida och personer som äter ensidig kost kan drabbas, särskilt personer som äter rå äggvita dagligen under flera månader. Det kan också drabba personer med vissa ärftliga metaboliska nedsättningar. Brist kan leda till neurologiska problem som känselstörningar, depression och hallucinationer, och vid mer akut brist eksem, håravfall och förtunnade naglar. Det finns inga kända fall av överdosering. Djurförsök antyder att åtminstone tio gånger den normala dosen är säker.

0

År 0 är ett årtal som enligt traditionell årtalsform inte existerar. År 1 e.Kr. enligt den Gregorianska kalendern följer direkt efter år 1 f.Kr.. Enligt ISO-standarden för datum- och tidsangivelser (ISO 8601) som även tillåter negativa årtal, finns dock år 0000 som motsvarar det år som traditionellt betecknas år 1 f.Kr, och år -1 betecknar år 2 f.Kr. Astronomer har länge använt detta sätt att räkna årtal på, så ISO-8601-åren kallas ibland astronomiska årtal; dock brukar astronomerna hoppa över de inledande nollorna och bara använda så många siffror som behövs. Ett förslag till kalenderreform som tillkommit av andra skäl är Holocen-eran (HE). HE följer ISO:s standard genom att lägga 10 000 år till den traditionella årtalsformen. Följande tidsaxel visar på frånvaron av år 0. Varje ruta är ett år, gränslinjen mellan rutorna är nyåret. Mellan ruta [1 f.Kr.] och [1 e.Kr.] finns alltså inget år. Frånvaron av år 0 innebär bland annat att man måste tänka sig för om man vill fira ett jubileum av en äldre historisk händelse. Den som exempelvis ville fira 2 500-årsjubileet av slaget vid Marathon, år 490 f.Kr. kunde då inte göra det år 2010, utan först år 2011. Detta framgår tydligt om man i stället daterar slaget enligt ISO-standarden; då inföll det nämligen år -0489. En förklaring till varför år noll inte funnits i traditionell årsräkning är att årtal från början är ordningstal: det första året efter Jesus födelse, det andra året ..., och så vidare. Man kan jämföra med hur den svenska kungalängden numreras, exempelvis Gustav den förste, Gustav den andre; så kommer man så småningom till Gustaf V och Gustaf VI. Man säger inte att Gustav Vasa var Gustav den nollte, eller att den trettioförsta december följs av den nollte januari. Även månader och dagar i datum är ordningstal, till skillnad från vanliga klockslag där i stället passerat antal enheter anges.